Híreink

Hurrá, nyaralunk!

Kedves Szülők!

A vírushoz hasonló váratlansággal lopózott közénk a nyári szünidő, igaz, utóbbiban valószínűleg több örömünk lesz…

Hogy tényleg így legyen, a tanév lezárásával és az előttünk álló két és fél hónappal kapcsolatos tudnivalókat szeretném az alábbiakban összefoglalni.

Mától hivatalosan is véget ért a tanév, azzal együtt, hogy már tegnaptól elkezdődött az a két hét, amikor napközis felügyeletet biztosítunk a gyerekeknek.

Készülődünk közben a balatoni táborra is, vasárnap reggel indulunk Kovács Geri bácsi buszával. A táborra jelentkezett tanulók szüleivel Messenger csoportban kommunikálunk, remélhetőleg senki nem marad le a friss hírekről.

A Kréta rendszerben már mindenki láthatta a tanév végi bizonyítvány eredményeit, de a hagyományos kiskönyvbe is természetesen be lettek írva a jegyek.

Az igazi bizonyítványért kérjük, jövő héten jöjjenek be az iskolába! A hét bármely napján lehet jönni, viszont átvenni csak akkor lehet, ha minden tankönyvet visszahoztak az iskolába.

A balatoni tábor nyitja egyébként öt héten át tartó tábori szezonunkat, mely a következőképpen néz ki:

Június 21-28. között ottalvós sátras balatoni tábor

Június 29 – július 3. között napközis Erzsébet tábor

Július 6-10. között Német tábor

Július 13-17. között Művészeti tábor

Július 20-24. között Erzsébet tábor

 

Még az utolsó pillanatokban is történtek jelentkezések az egyes turnusokra, de mostanra remélhetőleg mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbbet.

Az Erzsébet táborok online oldalán tegnap mi is lezártuk a jelentkezést, ezért oda sajnos most már nem tudunk fogadni újabb résztvevőket.

Itt köszönöm meg a szülőknek a jelentkezéssel kapcsolatos segítségét, közreműködését, adatszolgáltatását, pedagógus kollégáimnak pedig azt, hogy szabadságuk alatt ennyi tábor megvalósulását teszik lehetővé.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy iskolánk öt tábort is biztosít tanulóinknak ezen a nyáron. Azt gondolom, hogy országosan is kevés ilyen oktatási intézmény van.

Nem titok, tudatosan vállaltuk, ezzel igyekszünk segíteni a családoknak gyermekeik nyári felügyeletének a megoldásában. Ha valakik, a kézdis szülők nagyon megérdemlik a segítséget!

Augusztus utolsó hetében szintén lesz napközis gyermekfelügyelet, igényeiket kérjük a nyár folyamán erre a hétre is jelezzék majd!

Iskolánk hagyományos ünnepélyes tanévzáróját és a nyolcadikosok ballagását pedig augusztus 30-án, vasárnap 10 órai kezdettel tartjuk.

Ekkor búcsúztatjuk el méltó körülmények között végzős osztályunkat, és természetesen ekkor kerül sor a tanév során kiemelkedően teljesítő gyerekek jutalmazására is. Ez az oka annak is, hogy jövő héten csak a bizonyítványokat lehet átvenni, a jutalmakat majd az évzárón kapják meg tanulóink.

Kedves Szülők!

Munkatársaim nevében is tartalmas, vidám nyarat kívánok minden családnak. Úgy gondolom, itt az esély egy kisebbfajta újjászületésre, éljünk vele hát!

Az új tanévre iskolánk tetője is átesik egy ilyen megújuláson, legyen ez a szimbóluma új reményeinknek, közeli s távolabbi céljainknak, álmainknak!

 

Baráti üdvözlettel,

Orosz Attila

Leave a comment