Határtalanul Program

2019 tavaszán

A hetedikesek a Határtalanul program keretében a Felvidék történelmi városait látogatták végig, Jártak egy magyar nyelvű iskolában Ipolyságon, találkoztak ottani hetedikesekkel, és még társasoztak is, bányamúzeumba szálltak le, várakat kerestek fel, és az út fő programjaként igazi magashegyi túrázással feljutottak Közép-Európa legmagasabbra épített menedékházáig.

Hagyományainkhoz híven idén is azzal ünnepeltük meg az Összetartozás Napját, hogy a hetedik osztályosok a Határtalanul program keretében megvalósult utazásuk során átélt friss élményeikről meséltek alsósainknak és felsőseinknek.
Tavaly Kárpátaljáról, idén Felvidékről hallgathattak meg tanulóink személyes hangulatú beszámolókat a világot járt hetedikesektől.
Úgy hírlik, Ilona néni jövőre szintén a Felvidékre készül az osztályával!
Talán nem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy úti programként a meglátogatandó várak száma jóval meg fogja haladni a magashegyi túrán teljesített kilométerek számát…😃😃

2018 tavaszán

"Amilyen jó menni, ugyanolyan jó jönni is. És minél messzebbre megy az ember, visszafelé jövet annál nagyobb lesz a hazája."(Rockenbauer Pál)