Híreink

Most kell belehúzni!

Kedves Szülők!

A legutolsó kósza hírek szerint már nem megyünk vissza az iskola falai közé, online oktatással ér véget a tanév.

Ennek tudatában még inkább arra fogunk törekedni, hogy a gyerekek tanulmányi munkáját május végére értékeljük, vagyis júniusban már nem kell számítani komoly számonkérésekre.

A hónapból maradt három hetet viszont akkor próbáljuk meg minél hatékonyabban kihasználni!

Komfortosan mozgunk most már az online oktatásban, semmi akadálya, hogy e rövid időben kellő mértékben tudjunk koncentrálni a tanulásra.

Tudjuk, hogy a rutin és a monotonitás néha megnehezíti a képernyők előtti digitális munkát a gyerekeknek és a szülőknek is, de egy pici erőfeszítéssel azért ezt a három hetet most már ki lehet bírni.

A pedagógusok részéről mi annyiban tudunk támogatást nyújtani, hogy továbbra is józan mértékben látjuk el feladatokkal, tanulnivalóval a gyerekeket, igyekszünk minden segítséget megadni, illetve a tanév végi érdemjegyek meghatározásakor természetesen figyelembe vesszük a rendkívüli körülményeket.

Nem is tehetünk másként, hisz diákjaink ennek a félévnek a nagyobb részében önállóan kényszerültek elsajátítani az új ismereteket, az online órák képernyős kontaktusa pedig nem hasonlítható a tantermi oktatás személyes tanár-diák együttműködéséhez.

Kérjük a kedves szülőket, tartsanak ki még egy kicsit, ösztökéljék gyermekeiket a szorgalmas, sikeres tanulásra, segítsenek nekik úgy, ahogy eddig is tették!

Továbbra sem tudunk semmit a ballagásról és a nyári táborokról, bár a jelenlegi fokozatosan szélesedő nyitás – amennyiben nem okoz újabb fertőzéseket – némi reményt táplálhat bennünk a nyári programokat illetően.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, fókuszáljunk erre a hétre, melynek napjain semmi más dolgunk nincs, mint folytatni az eddig elkezdett munkát, a már jól ismert, megszokott digitális környezetben.

Célegyenesben vagyunk! Tartsunk ki most már!

Szokásos videónk hangulatával is lendületet szeretnénk adni a jókedvvel végzett tanulmányi munkához!

Hajrá kézdis diákok!

Hajrá kézdis szülők!

 

Derűs üdvözlettel,

 

Orosz Attila

 

Leave a comment