Híreink

Fény az alagút végén

Kedves Szülők!

Legyünk optimisták, merjük kimondani!

Mintha egy picike fény pislákolna a karantén sötétjében!

Az pedig tulajdonképpen nem is számít, hogy kintről szűrődik be, sejtetve az alagút végét, vagy pedig a mi éledező szívünk, reménykedő tekintetünk csillogása a fény forrása.

A lényeg, hogy egyre komfortosabbak mindennapjaink, s a lehajtott fejű görcsös küzdelmet magunk mögött hagyva, most már képesek vagyunk észrevenni, és élvezni is az élet apró örömeit.

Az otthon tanulás feladatai mellett így megjött a kedvünk a csapatépítős, lazítós projektekre is! , Olyan igazi „kézdis” dolgok ezek, melyekből süt az élet szeretete, közösségünk ereje, összetartozásunk nagyszerűsége.

Ilyen volt a Föld napja alkalmából készült montázsunk a bezöldült gyerekekkel, pedagógusokkal, s ilyen a ma bemutatásra kerülő másik két akciónk is.

Az egyikben – ahogy azt már megszokhattuk – tanárok, diákok egyaránt magukra öltöttek valamilyen népi, nemzetiségi hagyományokat őrző ruhadarabot, csatlakozva a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ „Tracht Tag daheim” címmel meghirdetett felhívására.  

A másik mókánk pedig egy zenei produkció volt, melynek keretében egy ismert slágerre írtak nyolcadikosaink a kézdire és a karanténra aktualizált szöveget, amit aztán diákjaink és tanáraink közösen el is énekeltek, játszottak otthoni „stúdiójukban”.

Mindkét vidámságot a mai napon már megtekinthetik az érdeklődők itt a honlapon és a facebook oldalunkon is. Jó szórakozást kívánunk!

A digitális otthontanulás terén annyi változásra kell számítani, hogy tovább gyarapodik az online órák száma, ettől a héttől egy külön órarendben erről is tájékoztatjuk a felsősöket, így remélhetőleg nem maradnak le egyetlen felejthetetlen és kihagyhatatlan online óráról sem.

A dolgozatok, tesztek, felelések időszaka is beköszöntött, kérjük a kedves szülőket, amennyire csak módjuk van rá, segítsék gyermekeiket a számonkérésekre való felkészülésben.

 

Nem tudni, hogy mikor térhetünk vissza az iskolába, egyáltalán visszatérhetünk-e ebben a tanévben.

De az a picike fény immár kiolthatatlanul ott pislákol az életünkben.

A remény pedig egyre erősebben segíthet munkánkban, s talán marad érkezésünk átérezni ezeknek a napoknak a különlegességét, megélni furcsa szépségeit.

Olyan életélmény ez, melyről unokáinknak is mesélni fogunk.

Ne engedjük hát markunkból elillanni a most begyűjthető kincseket!  

 

Kívánok sikeres kincsvadászatot minden családnak, erre a hétre is!

 

Baráti üdvözlettel,

 

Orosz Attila

 

Természetesen, a hagyományos videónk is a kincsvadászok harci kedvét hivatott erősíteni…