Híreink

Hát akkor folytassuk!

Kedves Szülők!

Ha valamikor, most biztosan jókor jött ez a szusszanásnyi egy hét, ráfért már egy kis pihenés szülőre, gyerekre egyaránt.

A körülmények sajnos az elmúlt napokban sem változtak, valószínűleg még jó pár hét távoktatásra kell felkészülnünk.

A távolabbi jövőről semmit nem tudunk, így célszerű, ha csak a belátható időszakkal foglalkozunk.

A hét hátra lévő három napjára például biztos, hogy nem tervezünk nagy változást.

A tanítás rendje alsóban és felsőben marad az eddigi, vagyis az alsósok a hétre előre kapják meg a feladatokat, felsőben pedig 9-től 14 óráig tart a nap szorgalmi időszaka, ez idő alatt kell visszaküldeni a kiadott feladatok megoldásait.

Szeretnénk szép lassan egyre több online órát tartani, ezek részleteiről egyeztetünk a felsős tanulóinkkal, illetve az alsós gyerekek szüleivel.

A feladatokat holnaptól felsőben a Teams felületén küldjük, és oda is várjuk vissza, alsóban pedig még az átmenet időszaka lesz ez a hét, vagyis párhuzamosan a Google csoportokban és a Teams-ben is megkapják a szülők az egy hétre kiadott feladatokat. Utóbbiban már tantárgyanként lesznek szétválasztva az egyheti feladatok, azt kell majd gyakorolni, hogy ugyanígy a tantárgyhoz legyen vissza is küldve a megoldás.

Kedves alsós szülők! Ne aggódjanak, hamar belejönnek a Teams használatába, s ha addig is bármilyen kérdésük, problémájuk merül fel, bátran keressenek, nagyon szívesen segítek.

Már most jelezzük előre, hogy jövő héttől kezdve indulnak a felelések, számonkérések is, természetesen a körülményeket is figyelembe vevő, megfelelő pedagógusi empátiával.

Igyekszünk arra is törekedni, hogy egyre önállóbban dolgozzanak a gyerekek, ezzel is minél kisebb terhet helyezve a szülők vállára.

Nagy tisztelettel kérek mindenkit, hogy tapasztalataikkal, kéréseikkel, javaslataikkal bátran keressenek engem, kollégáimat, illetve gyermekük osztályfőnökét! Ezeknek az információcseréknek nélkülözhetetlen a szerepe abban, hogy minél sikeresebben működtessük ezt a ránk kényszerített távoktatást, otthoni tanulást.

Abszolút hiszek abban, hogy a kölcsönös bizalommal mindent meg tudunk oldani! Iskolánk részéről pedig ígérhetem, hogy továbbra is számíthatnak az eddigiekhez hasonlóan, minden segítségre és támogatásra!

Végül egy kis biztatást, hitet, reményt szeretnék küldeni a szülőknek, egy dal formájában.

A címe: „Ez egy új nap!„

Üzenete pedig már a címében ott van: egy új nap mindig lehetőség arra, hogy jót tegyünk, hogy jó történjen velünk.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki tud hinni a lehetőségekben.

Azoknak pedig pláne, akiknek ez nem megy olyan könnyen.

De talán majd most…

 

1 comment

  • Vásárhelyi Gyöngyvér
    /

    Öröm volt számomra e weboldal megtekintése. A népviselet napjának megünneplésére bemutatott öltözetek, “figurák” a hagyományok őrzésének kiváló módja. A Kézdis Karantén Kápszong összhangzása mindenkit vidám hangulatra ébreszt, magam is “így jártam”, köszönet ezért az alkotóknak.
    A kedves Attila Igazgató Úr iránymutató, bátorító szavai melyeket a szülőkhöz és tanulókhoz intéz, egy nagy Család-FÓ-jének szeretetteljes , gondoskodó képét idézi. Kívánok továbbra is sok erőt, kitartást Attilának , a Tantestületnek , a Szülőknek és diákoknak ebben a rendkívüli helyzetben.

    Szeretettel : Vásárhelyi Győngyvér

Comments are closed.