Híreink

Ünnepi gondolatok

 

Kedves Szülők!

Talán nem mindenki ért velem egyet, talán elsőre nem mindenki érti, mire gondolok, amikor azt írom, felejthetetlenül szép volt ez a három hét.

Igen, embert próbálóan nehéz volt, de megnemesítette minden percét, ahogy mindenki tette a dolgát, valami ősi ösztöntől vezérelve, vagy éppen szüleink által belénk égetett parancsnak engedelmeskedve.

Dacosan, megállíthatatlanul tettük a dolgunkat, mert ezzel az értelmetlen, értelmezhetetlen valamivel szemben így maradhattunk emberek. Így érezhettük, hogy élünk, így remélhettük, hogy élni fogunk.

S minél nehezebb volt a teher, minél nagyobb volt a feladat, annál erősebben tudtunk hinni abban, hogy elmúlnak a sötét idők, a Nap újra egy boldogabb, gondtalanabb világra süthet.

Nem túlzás azt állítani, hogy e három hét alatt több életre is elegendő élményt, tapasztalatot gyűjthettünk, melyet mindenki saját módján dolgozhat majd fel, s vonhatja le a tanulságokat.

Szülőként, emberként, megkerülhetetlen, személyes ügye lesz ez mindenkinek, de talán egyetértenek velem: Egy ilyen életélmény bogarászásától soha rosszabbat!

Miközben megköszönöm a szülőknek a három hét közös munkáját, a legmélyebb tiszteletemet, elismerésemet fejezem ki többfrontos küzdelmükre gondolva.

Szívből kívánom mindenkinek, hogy ezek az élmények családjuk megerősödését, összetartását szolgálják, hogy képesek legyenek még jobban, még szebben szeretni egymást.

Furcsa ünnep közeleg, a külvilág groteszk környezetet fon köré. De az, hogy belül miként éljük meg, rajtunk is múlik. Ez a Húsvét most végre igazi lelki ünnep is lehet!

Jómagam azt remélem, hogy a családok most megerősödhetnek a szónak minden értelmében.

A Kézdi iskola valamennyi pedagógusával és segítő munkatársával együtt, ilyen, testet és lelket erősítő Húsvéti ünnepeket kívánunk a családoknak!

 

Baráti üdvözlettel,

Orosz Attila

 

 

Leave a comment