Híreink

A második hét is letelt

Kedves Szülők!

Ma reggel egy órával kevesebbet aludhattunk, holnapra ezt a gyönyörű időt elkergeti egy hidegfront, a kastélykertben viszont rendületlenül bontják rügyeiket a százéves fák, s lassan készíthetjük elő fűnyíró gépeinket is.

Az élet él, és élni akar! Ezt jelzik nekünk a bomló rügyek, a sarjadó fűszálak. Merítsünk erőt üzenetükből, hogy tovább tudjuk végezni dolgunkat furcsán lebénult életünkben!

Magunk mögött hagytuk második távoktatásos hetünket, s gondolom, nem meglepetés, ha frontjelentésemben igen vegyes tapasztalatokról számolok be.

Vannak családok, ahol a káosz még mindig csak fokozódni látszik, s van, ahol kezd kialakulni a home-office rendszer az e-learning-gel együtt. Nem vagyunk egyformák, semmi baj nincs ezzel.

Örülünk, ha egy családnak egyre könnyebben megy az otthoni tanulás, emellett viszont továbbra is minden segítséget meg fogunk adni azoknak, akiknek nehézséget jelent az átállás.

Hol tartunk most?

Alsó tagozaton jól bevált az egy hétre előre elküldött tananyagos módszer, ezért ezen nem változtatunk, jövő héten is így kapják meg a családok a tanulnivalót.

Felső tagozaton az órarendben néhány helyen változás lesz, de ezzel együtt is marad a napi három tantárgyas rendszer, kiegészítve a készség tantárgyak feladataival.

Nagy változás lesz, hogy holnaptól, szép lassan elkezdünk a Google csoportokról átköltözni a Teams nevű alkalmazás felületére. A következő napok a felső tagozatosoknak erről fognak szólni.

Jövő héten ugyanis párhuzamosan fognak megjelenni a tananyagok a Google csoport levelezésében és a Teams-ben is! A hivatalos platform egy hétig még a Google csoport lesz, közben pedig a Teams-be szépen beletanulunk, hogy egy hét múlva már teljesen a Teams-en történjen a távoktatás a felsősöknek.

Figyelem! Az alsó tagozat jövő héten még teljes egészében a Google csoportot használja! Számukra a Teams-re való átköltözködés csak egy hét múlva kezdődik!

A nyolcadikos teszt osztályunkkal már sikeresen megtörtént a Teams-re átköltözés, ők már mindannyian bejelentkeztek a programba, s tapasztalataim szerint tetszik nekik a tanulás új helyszíne.

Hétfőn délelőtt a maradék három osztály diákjait is bejelentkeztetjük!

9 órától a hetedikeseket várom sok szeretettel a Zoom konferenciára, utána 10-től a hatodikosok jönnek, végül 11-től az ötödikesekkel fogjuk megismerni a programot.

A diákok bejelentkezéshez szükséges adatait a hétvégén az osztályfőnökök természetesen mindenkihez eljuttatják, a Zoom konferenciát pedig az osztályfőnökök jelenlétében én fogom majd vezetni mindhárom osztályunknak.

A Teams program sikeres bevezetésében két, községünkben élő fiatal informatikus szakember, Papp László és Muzslai Róbert volt segítségünkre, akik egymástól függetlenül, önként ajánlották fel az iskolánknak szakmai tudásukat. A kézdis diákok és tanárok nevében ezen a helyen is köszönöm munkájukat!

Jöjjön hát a harmadik hét!

További sok-sok erőt, derűt és hitet kívánok minden kézdis családnak!

 

Baráti üdvözlettel,

Orosz Attila

Leave a comment