Híreink

D-Day 8. nap

Kedves Szülők!

A második hét derekához érve, újabb helyzetjelentés a frontról.

Az előző tájékoztatónkban leírt munkarend szerint alsósaink és felsőseink – különböző tanítási rendben – napról napra végzik feladataikat.

Jelenleg az tűnik hasznosnak, ha a szükséges változtatásokat csak hetenként vezetjük be, hogy egy hétnek a napjai ugyanazokkal a szabályokkal, ugyanabban a rendben teljenek el.

Ezekről a változtatásokról természetesen mindig időben értesítjük a szülőket itt a honlapon, és a Messenger csoportokban az osztályfőnökök részéről is.

Sikeresen folyik a pedagógusok részéről a Teams oktatási felület kialakítása!

A jövő hét nagy feladata lesz, hogy felsőseinkkel átköltözzünk a Teams-re a a Google csoportokból! Ezzel pedig végre megteremtődnek egy hatékony, átlátható távoktatási környezet feltételei a diákok és a tanárok számára egyaránt!

Alsósaink, illetve szüleik viszont jövő héten még maradnak az eddig kialakított rendszerben! Nekik még nem lesz Teams bevezetés!

Ennek elsődleges oka az, hogy szeretnénk az alsós gyerekek szüleit minél kevésbé terhelni, tudjuk, milyen nehéz nekik gyermekeikkel tanulni.

Kedves Szülők!

Tantestületünk kiemelten igyekszik figyelni arra, hogy a tananyag mennyisége és nehézsége olyan mértékű legyen, hogy a szülőknek minél kisebb terhet jelentsen gyermekük tanulásának segítése.

Másik kiemelt feladatunk, hogy mindig megadjuk a szükséges támogatást a szülőknek otthoni feladataik ellátásához.

Itt is kérem a szülőket, bátran keressék pedagógusainkat, jelezzék a problémákat, mondják el gondjaikat, mert így tudunk alkalmazkodni, segíteni.

Nagyon bízom benne, hogy az eltelt napok alatt minden szülő érzékelhette segítő támogató szándékunkat.

A további változtatások bevezetésénél is fontosak lesznek a szülők szempontjai is, megígérem, hogy újabb terhekkel nem fogjuk nehezíteni életüket.

Hosszú hetek várnak még ránk. Nem könnyű, de élünk, és élni fogunk.

Engedjék, hogy a derű, a remény vezesse mindennapjaikat!

Gyermeküknek és egész családjuknak ezzel tesznek a legjobbat.

Ránk pedig mindig számíthatnak.

Baráti üdvözlettel,

Orosz Attila

 

 

 

Így dolgozz otthonról a Microsoft Teams-zel!

Leave a comment