Híreink

D-Day 3. nap

Kedves Szülők!

Második tanulós napunk zajlik a digitális távoktásban. Nagyon az elején vagyunk, de ha nem bánják, én csupa pozitív információval fogok szolgálni.

A távoktatás gyakorlatilag zökkenőmentesen beindult, és semmi akadálya nincs, hogy folytathassuk.

Ahol szükség volt rá, az iskola kölcsönzött családoknak tableteket, így jelenleg minden tanulónk részt tud venni a távoktatásban.

Létrehoztuk a tanításhoz a Google csoportokat, illetve alsósoknál a szülői, felsősöknél pedig külön a tanulók és a szülők Messenger csoportjait.

Hétfőn és kedden, akinek szükséges volt, elvitte az iskolából a felszerelését és tankönyveit.

Jó döntésnek bizonyult, hogy nem a Kréta rendszert jelöltük meg oktatási platformnak, mert ahogy azt sejtettük, nagyon sok probléma van a működésével.

Az első két hétben szinte biztos, hogy a Google csoport marad a távoktatás felülete.

Ugyanakkor már jelentős lépéseket tettünk azirányba, hogy később bevezessük a Microsoft Teams programot, amit kifejezetten az oktatás támogatására fejlesztettek ki.  

Szerencsénkre azonban jelenleg is minden technikai feltétel adott a távoktatáshoz, jövő héten már kezdődhetnek akár a videós, vagy konferencia-órák.

Pedagógusaink is nagy lelkesedéssel fejlesztik napról napra digitális kompetenciájukat, persze ki-ki vérmérséklete szerint lelkesen… Intézményvezetőként azonban itt a szülők előtt is szeretném kifejezni elismerésemet nagyszerű helytállásukért. Nagyon büszke vagyok tantestületünkre!

Felsős tanulóink tökéletesen vették az első akadályokat, bár ez előre sejthető volt, tudtuk, hogy ha valaki hazai pályán fog játszani ebben a történetben, akkor azok ők lesznek.

Alsósainknál a szülőkre viszont most jelentős teher hárult, a jelenlegi legnehezebb helyzetbe egyértelműen ők kerültek, hiszen nekik az amúgy is beszorult családi élet irányításán, ellátásán kívül tanulni is kell gyermekeikkel. Nos, a továbbiakban, az első időkre tekintve, sajnos nem sok jó hírem van. Churchill szavaival: „Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket”.

A helyzet azért nem ilyen súlyos, mindig, minden helyzetből lehetőségünk van a legjobbat kihozni, illetve úrrá tudunk lenni a nehézségeken.

Az iskola részéről azzal tudunk segíteni, hogy továbbra is egy hétre előre fogják a tanítónénik megadni a tananyagot, így a szülőknek lehetőségük lesz a nekik legmegfelelőbb időbeosztással tanulni gyermekükkel.

A tanítónénik minden pillanatban a rendelkezésére állnak a szülőknek, messengeren, de telefonon is hívhatják őket, ha segítség, tanács kell.

Kérem, használják minél többet a messenger adta kommunikáció lehetőségét, beszéljenek meg mindent, a több szem, több csipa elve alapján egy közösségben hihetetlen kreativitás, tudás rejtőzik, és ne feledkezzünk az erkölcsi támogatásáról sem a csoport kohéziós erejének. Ne felejtsék, most aztán tényleg mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk!

Felsőseinknek továbbra is marad a napi három tantárgy, kiegészítve némi művészeti, házi munka, és egyéb projektekkel. Az idő haladtával, nagy valószínűséggel, ahogy rázódik bele minden résztvevő a távoktatásba, úgy lesz egyre érdekesebb, színesebb, élvezetesebb is az otthontanulás. Jelenleg mindenki tanulja ezt a szakmát, de nincs kétségem afelől, hogy sikeres időszak előtt állunk!

Baráti üdvözlettel,

Orosz Attila

 

 

 

 

 

Leave a comment