Híreink

Holnaptól rendkívüli tanítási rend – információk!

Kedves Szülők!

A holnapi naptól, vagyis hétfőtől, bizonytalan ideig szünetel a tanítás az iskolában, a gyerekeknek otthon kell maradni, egy egészen más rendszerben folyik tovább az életünk.

Igyekszem egyszerűen és egyértelműen fogalmazni, de külön kérem, nagyon figyelmesen olvassák el a tájékoztató levelet, hogy megfelelően tudják értelmezni, és megértsék a tartalmát.

 

Bezárják az iskolákat

– Március 16-tól, hétfőtől a gyerekeknek otthon kell maradni, bizonytalan ideig.

– Az iskola távoktatás formájában hétköznapokon foglalkozni fog a tanulókkal.

 

Napközis felügyelet

– Különösen indokolt esetekben, ahol a szülők nélkülözhetetlen, társadalmilag fontos munkát látnak el, gyermekük számára az iskola keddi naptól, az intézmény épületében napközis felügyeletet biztosít 8-tól 17 óráig.

– Ezzel kapcsolatosan nyomatékosan kérem a szülőket, hogy kizárólag abban az esetben kérjék a napközis felügyeletet, ha igazolni tudják munkájuk társadalmi fontosságát, közfeladat jellegét, és semmilyen módon nem tudják gyermekük felügyeletét otthon, vagy máshol megoldani!

– E kérésnek egyetlen oka, hogy a gyerekek napközis együttléte is egy újabb veszélyforrást jelent a vírus terjedésére.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a családokban nem egyszerű megoldani a kiskorú gyerekek felügyeletét, de ebben a rendkívüli helyzetben most mégis mindent meg kell ennek érdekében tenni.   

– Amennyiben valaki mégis igényelné a napközis felügyeletet, kérem, a holnapi nap folyamán személyesen velem vegye fel a kapcsolatot, hívjon telefonon a 20/23 25 103-as számon!

 

Étkeztetés

– A kormány rendelete szerint az iskoláknak az önkormányzattal egyeztetve, ha igény merül fel, biztosítani kell a gyermekétkeztetést, ételelvitel formájában.

– Polgármester úrral természetesen megbeszéltük a helyzetet, és alábbiakra jutottunk.

– A rendelet szerint, ha igény merül fel, községünk konyhája is készen áll a gyermekétkezésre vonatkozó igényeket kielégíteni.

– Amennyiben igénylik az étkeztetést, kérem ebben az ügyben is szintén engem keressenek telefonon, de már a mai nap (vasárnap) folyamán!

– Ebben az esetben is kötelességem felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy az étkeztetésnek minden formája, még az ilyen éthordós is, fokozott veszélyt jelent a vírus terjedésére, ezért ha csak egy mód van rá, kérem a szülőket, ne vegyék igénybe!

 

A tanulók eszközeinek hazajuttatása az iskolából

– Az otthoni tanuláshoz, foglalkozásokhoz szükséges eszközökért, tankönyvekért, füzetekért természetesen be lehet jönni az iskolába.

– Alsós tanulóinknál kérjük, hogy mindenképpen a szülő jöjjön be, felsősöknél a diákok is jöhetnek!

– Időpontok: Alsósok hétfő reggel 7 órától délután 16 óráig. Felsősök kedd reggel 7 órától 16 óráig.

– Ha valakinek ezek az időpontok nem megfelelőek, kérem, keressék telefonon gyermekük osztályfőnökét az egyeztetéshez!

– Az alsós szülők a szükséges hazaszállítandó eszközökről, tankönyvekről, kérem, egyeztessenek a tanítónénikkel!

– A felsős szülők a hétfői nap folyamán ebben a témában tájékoztatást kapnak. 

 

Lépésekben haladjunk!

– E rendkívüli helyzet valószínűleg néhány hétig eltart, ennek tudatában álljunk feladatainkhoz!

– A holnapi, hétfői nap szóljon a sorok rendezéséről, a szabályok, napirendek, előttünk álló feladatok lajstromozásáról, a felkészülésről.

– Az iskola részéről mi is ezt fogjuk tenni a tantestülettel, melynek eredményéről azonnal értesíteni fogjuk a szülőket és a tanulókat.

– Holnap tehát nem lesz még „távoktatás”, kérem, mondják el gyermekeiknek, ahogy azt is, hogy az ilyen jellegű tevékenységek kedden kezdődnek.

– Kérem a családokat, a holnapi napot töltsék együtt hasznosan, készítsék fel gyermekeiket az előttünk álló időszakra.

– Egy pillanatig se aggódjanak miattuk, ők nagyon könnyen fognak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

– Nekünk, felnőtteknek azonban nagy szükségünk lesz most szemléletváltásra, az új helyzet új hozzáállást kíván mindenkitől. Segítsük egymást ebben a mindenki számára ismeretlen világban!

 

– Végezetül még egy fontos dolog! Az iskolabezárás csak úgy éri el a kellő járványmegelőző hatását, ha a családok tagjai valóban otthon maradnak! Ennek tudatában szervezzék meg családjuk életét az elkövetkező hetekben!

 

Köszönettel,

Orosz Attila

 

                       

 

Leave a comment